Η καλύτερη εποχή καθότι η φύση αναγεννάτε.

Τα χρώματα στους κήπους και στις βεράντες είναι όλο και πιο εντυπωσιακά και οι μυρωδιές γίνονται ολοένα και πιο έντονες. Όλα αυτά προμηνύουν την έναρξη της νέας βλάστησης. Κινητοποιηθείτε λοιπόν για χάρη των φυτών! Η ενασχόληση με την κηπουρική όχι μόνο μας ευχαριστεί και μας χαλαρώνει, αλλά μας ανταμείβει με την εικόνα των περιποιημένων φυτών και των ανθισμένων λουλουδιών.

Περιποίηση φυτών
Την άνοιξη θα πρέπει να ξεκινήσετε το κλάδεμα σε φυτά όπως οι τριανταφυλλιές, οι γαρδένιες και τα αναρριχώμενα φυτά. Επίσης κλαδεύονται οι φράχτες, οι θάμνοι, τα φυλλοβόλα και τα αειθαλή δέντρα. Αφαιρέστε όλα τα ζιζάνια και σκαλίστε το έδαφος ώστε να αεριστεί καλά. Ακολούθως λιπάνετε τα φυτά για να τα βοηθήσετε να αναπτυχθούν σωστά και να είναι υγιή.

Την άνοιξη επίσης θα πρέπει να είστε προσεχτικοί και να παρακολουθείτε τα φυτά σας για τυχόν ασθένειες. Ασθένειες όπως η μελίγκρα, αλλά και οι μυκητολογικές ασθένειες είναι πολύ συχνές αυτή την εποχή. Ως εκ τούτου, φυτά όπως τριανταφυλλιές, ευώνυμα, δάφνες, βιγόνιες, κ.λπ. θα πρέπει να ψεκαστούν με χαλκό και θειάφι, τόσο για μύκητες όσο και για ασθένειες. Επίσης, είναι πιθανόν με τη νέα βλάστηση, να παρουσιαστούν και τα πρώτα συμπτώματα τροφοπενιών στα φυτά σας, εάν η χειμερινή λίπανση που κάνατε δεν ήταν ισορροπημένη. Θα πρέπει λοιπόν να προσθέσετε τα κατάλληλα ιχνοστοιχεία, σε διαφυλλική μορφή (ψεκάζοντας δηλαδή τα φύλλα). Σε περίπτωση που δεν έχετε πραγματοποιήσει βασική λίπανση είναι η τελευταία σας ευκαιρία να προσθέσετε κάποιο κομπόστ φυτικής ή ζωικής προέλευσης. Μπορείτε επίσης να μεταφυτέψετε τα φυτά σας καθότι οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες.

Ολοκληρώστε το κλάδεμα και κάντε τους πρώτους ψεκασμούς. Συνεχίστε με την φύτευση αρωματικών φυτών, λαχανικών, βολβών καθώς επίσης και διάφορων άλλων καλλωπιστικών όπως γεράνια, βαμβακούλες, φούξιες, βιγόνιες, ζίννια, πετούνιες, κατιφέδες κ.λπ.